Szczesny pochválil obranu a přiblížil vznik pozápasové selfie

18.03.2014 12:39

Wojciech Szczesny po nedělním severolondýnském derby, ve kterém "Kanonýři" na White Hart Lane získali tři body, odhalil příběh, jak vznikla fotografická selfie, která během pár chvil obletěla celý internetový svět. Zároveň také projevil spokojenost s obranou, jenž si počínala na výbornou.

Jakoby polský brankář už o přestávce tušil, že Arsenal nedělní derby ovládne a po závěrečném hvizdu bude mít důvod k oslavám. Szczesny dal svůj mobilní telefon na starost Paulu Johnsonovi (správce týmu), aby mu jej ihned po skončení zápasu předal.

Tým manažera Wengera vedení v zápase opravdu udržel až do konce a po závěrečném hvizdu Mika Deana vypukla obrovská radost jak mezi hráči, tak mezi fanoušky. Celý tým se ihned běžel radovat k sektoru Arsenalu a Wojciech Szczesny svým mobilním telefonem během oslav vytvořil exkluzivní selfii spolu s Lukasem Podolskim a Kieranem Gibbsem, zatímco Per Mertesacker se do záběru snažil také dostat, avšak marně. 

"Zeptal jsem se Paula Johnsona, jestli by mi po zápase přinesl na hřiště můj mobilní telefon, abychom vytvořili selfii s fanoušky Arsenalu, kteří byli skutečně fantastičtí. Celou dobu zpívali svým srdcem a jsem si jist, že si to užili. Bylo to pro nás opravdu příjemné a my jsme zase chtěli dát něco jim," uvedl po zápase Szczesny a vyjádřil se také několika větami k samotnému duelu. 

"Velmi dobře jsme se soustředili na obranu a nedovolili jsme jim vytvořit téměř žádné šance, snad kromě vážnějšího zakončení Chadliho. Obrana fungovala skutečně výborně. Vstřelili jsme brzký gól, takže soupeř se pak snažil více tvořit hru. Naší dva stopeři byli skvělí a po příchodu Vermaelena jsme pak hráli na tři střední obránce. I on si vedl výborně."

"Celkově tato výhra má pro nás obrovský význam. Věděli jsme, že Chelsea ztratila body s Aston Villou a my jsme toho chtěli využít. Bylo to příjemné zvítězit na White Hart Lane zase po pár letech," dokončil 23letý rodák z Varšavy.