Özil si v Mnichově poranil stehno, Ramseyho návrat se odkládá

14.03.2014 12:58

Özil si v Mnichově poranil stehno, Ramseyho návrat se odkládá

13.03.2014, 17:10 - MácaProfil na Twitteru                                                          / arsenal.com            

Hráči Arsenalu mají za sebou velmi očekávanou odvetu proti Bayernu Mnichov. Úterní zápas však nedohrál záložník Mesut Özil, který musel o poločasové přestávce zůstat v šatně kvůli zraněnému stehennímu svalu.

Bývalý hráč Realu Madrid odehrál v Allianz Aréně pouze první poločas a v druhé půli ho nahradil Tomáš Rosický. První domněnky byly takové, že německý reprezentant zůstal v šatně kvůli špatnému výkonu, ovšem realita se nakonec ukázala až později - zraněný zadní stehenní sval.

Na čtvrteční tiskové konferenci manažer Arsène Wenger toto zranění potvrdil a podle několika zdrojů si Özil nekopne přibližně čtyři týdny. Definitivní rozhodnutí má však přijít až budou známy výsledky skenování. 

Příjemnou zprávou je zlepšující se stav Kierana Gibbse a Nacha Monreala. Návrat Aarona Ramseyho do plného se o několik dní musel odložit, jelikož velšského záložníka v závěrečné fázi rehabilitace potkal další zdravotní problém, který francouzský kouč blíže nespecifikoval.  

Kim Källstrom a Yaya Sanogo se ve čtvrtek připojili k týmu a absolvovali plný trénink. Oba by mohli být na nedělní derby k dispozici. 

"Gibbs jde v pátek vyšetření a doufám, že Monreal bude připraven. Oba mají dobrou šanci nedělní zápas stihnout. Özil je mimo hru. Zatím nevíme na jak dlouho, ale jedná se o zraněný stehenní sval. Více informací nám ukážou výsledky."

"Ramseyho návrat k plnému tréninku se musel odložit, takže hrát zatím nemůže. V závěrečné fázi rehabilitace ho potkaly drobné komplikace. Mělo by jít pouze o krátkodobý problém. Källström a Sanogo se dnes zapojili do normálního tréninku. Zda bude moci Kim v neděli hrát se teprve rozhodne, ale nemožné to není," prozradil manažer Arsène Wenger.

Aktualizace - 13. března, 12:30
Na páteční tiskové konferenci francouzský lodivod prozradil, že Kim Källström a Nacho Monreal budou na severolondýnské derby připraveni, zatímco otazník visí nad Kieranem Gibbsem. Záložník Mesut Özil si odpočine přibližně tři týdny.